Θεραπευτικός Βελονισμός

Μία πανάρχαια μέθοδος θεραπείας με αναγνωρισμένα αποτελέσματα!

heading

Βελονισμός είναι η θεραπευτική εκείνη πρακτική κατά την οποία λεπτές βελόνες εισάγονται μέσω του δέρματος σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Λέγοντας τώρα ιατρικός βελονισμός εννοούμε την άσκηση του βελονισμού από κάποιον που έχει πτυχίο Ιατρικής.

Παγκόσμια αναγνώριση λόγω της μεγάλης αποτελεσματικότητας!

Ο βελονισμός είναι αναγνωρισμένος επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος τον συνιστά ως ενδεικνυόμενη θεραπεία σε πάνω από 40 παθήσεις και καταστάσεις, μεταξύ άλλων στο μετεγχειρητικό πόνο, στις κεφαλαλγίες, στην οστεοαρθρίτιδα, στο χρόνιο οσφυϊκό πόνο, στο μυοπεριτοναικό σύνδρομο, στις τενοντίτιδες, στην ινομυαλγία, στις αλλεργίες και στο άσθμα κλπ

Medical Rehab

Ανακούφιση Χωρίς Πόνο!

Στο κέντρο Medical Rehab o βελονισμός πραγματοποιείται μόνο από τον υπεύθυνο Φυσίατρο του κέντρου. Πρόκειται για μία ανώδυνη διαδικασία καθώς οι βελόνες, εξαιρετικά λεπτές, τοποθετούνται πολύ επιφανειακά με αποτέλεσμα ο ασθενής τις περισσότερες φορές να μην τις αντιλαμβάνεται σχεδόν καθόλου.

 

TA EIΔΗ ΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ & ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Υπάρχουν βασικά 2 μεγάλες σχολές βελονισμού:  ο παραδοσιακός κινέζικος βελονισμός και ο σύγχρονος δυτικού τύπου βελονισμός ή αλλιώς νευροανατομικός βελονισμός.

Η διαφορά μεταξύ των 2 σχολών έγκειται σε γενικές γραμμές ότι στον κινέζικο βελονισμό η επιλογή των σημείων γίνεται εμπειρικά και με στόχο την εξισορρόπηση των συστημάτων ενέργειας του οργανισμού ενώ στο δυτικό βελονισμό τα σημεία έχουν συγκεκριμένη νευροανατομική σημασία και βιολογικό υπόστρωμα και επιλέγονται με στόχο να ενεργοποιήσουν καθορισμένες δομές, όπως νεύρα, μυικές ίνες, τοπικά αντανακλαστικά, ενδογενείς ουσίες του οργανισμού κλπ.

Στο κέντρο Medical Rehab o θεράπων Ιατρός εφαρμόζει τον νευροανατομικό βελονισμό, στον οποίο χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές κινέζικες τεχνικές βελονισμού σύμφωνα όμως με τις θεωρητικές αρχές της νευροφυσιολογίας και της νευροχημείας.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ MEDICAL REHAB